werken

IconsWorks_nocturnes

 

compositions of the universe

 

In ‘Compositions of the Universe’ onderzoekt Els Botman opnieuw de mogelijkheden om energieën uit te beelden. De intensieve scheppingsmethode van de kunstwerken maakt deze poging op zich al duidelijk – Els Botman maakte in de afgelopen 5 jaar ruim 170 collages van gescheurde stukken papier uit jaargangen van de National Geographic. De collages zijn een metafoor voor de energie van het heelal en de aarde. Van de collages maakte ze foto’s en heeft deze daarna digitaal bewerkt. De kunstenares laat bepaalde delen van deze „gescheurde“ foto’s met andere samenkomen, zodat nieuwe vormen en relaties ontstaan. Ze schept hiermee nieuwe verbindingen van dezelfde oorsprongsenergie met de onderliggende visie dat alles Eén is.

Klik hier om meer te bekijken

__________________________________________________________________
IconsWorks_sunproject

sun project

 

Met de fotoserie „The Sun Project“, die ontstaan is tussen 2013 en 2017, houdt Els Botman zich bezig met het afbeelden van de zon. De foto’s zijn opgebouwd vanuit een fonkelende kern……

Klik hier om meer te lezen en bekijken
__________________________________________________________________
Thumbnail Innerworldsinner worlds
“waar is de tijd gebleven om te dromen?”

Met haar serie ‘Inner Worlds’ geeft Els Botman in samenwerking met de Boliviaanse kunstenaar Jamuri mensen de mogelijkheid om te dromen. In de kosmische landschappen word je als toeschouwer letterlijk meegezogen in een wereld waar zwaartekracht niet langer bestaat.

Klik hier om meer te bekijken
__________________________________________________________________

Beeld 3 Schilderij526031c0a9128.jpg  living trees

Living trees is een ongoing project om de ziel van bomen te vangen in beelden.

Klik hier om meer te bekijken.

__________________________________________________________________

IconsWorks_treealfabet

bomen-alfabet – the language of the trees
“Mijn wezen vindt zijn oorsprong in mijn vorm en mijn vorm in mijn wezen”

 

Het gegeven dat bomen levende wezens zijn met unieke eigenschappen en specifieke vibraties is een terugkerend element in mijn werken. In het boek ‘The Secret Life of Trees’ treedt Jeffrey Goelitz in gesprek met bomen. Hij geeft bomen een stem. Dat heeft mij geïnspireerd om een bomenalfabet te scheppen waarmee ik de bomen op mijn manier een stem wil geven. Enerzijds letterlijk, want woorden zijn bij uitstek een instrument voor communicatie. Anderzijds figuurlijk: de vorm van iedere letter draagt een trilling in zich mee hetgeen precies het instrument is waarmee bomen communiceren, namelijk vibratie.

‘The language of Trees’ is een project in wording. De boodschappen van bomen hoop ik op zoveel mogelijk plekken visueel te tonen. Tegelijkertijd werk ik aan een serie boomtekeningen waarin het concept van trilling en vibratie als afgeleide van de vorm wordt onderzocht.

Klik hier om meer te bekijken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>