huidige projecten

IconsWorks_nocturnes

 

compositions of the universe

 

Het is het non-beeld waar ik aan werk.
Het vervormde beeld.
Het beeld gemaakt uit oneindig veel verschillende beelden en zodoende geen enkel specifiek beeld.
Het is vingerspel, niet op de viool, noch de cello, noch de piano, maar met en op papier.
Het kunnen muzikale composities zijn.
Het kunnen boomlandschappen zijn, houtpatronen binnen in heilige bomen.
Het zijn landschappen zonder grenzen waar het idee van een horizon die het beeld in heldere segmenten verdeelt wordt verdraaid: in deze landschappen kan men vanuit het water in de hemel duiken en in elke willekeurige dimensie terechtkomen.
Dit zijn beelden die hun kader ontstijgen, eindeloos uitgerekt.
Ze hebben grote muren nodig, meerdere meters, een weidse vlakte, zonder grenzen…..

Klik hier om meer te bekijken
__________________________________________________________________
IconsWorks_sunproject

sun project

“De zesde Zon heeft een andere kwaliteit licht. Het zal de menselijke geest transformeren en haar meer bewust maken van zichzelf als een met de Zon verbonden lichtwezen”. (‘Toltec Prophecies’ of Don Miguel Ruiz).

Met de fotoserie „The Sun Project“, die ontstaan is tussen 2013 en 2015, houdt Els Botman zich bezig met het afbeelden van de zon. De foto’s zijn opgebouwd vanuit een fonkelende kern……

Klik hier om meer te lezen en bekijken
__________________________________________________________________
Thumbnail Innerworldsinner worlds
“waar is de tijd gebleven om te dromen?”

Met haar serie ‘Inner Worlds’ geeft Els Botman in samenwerking met de Boliviaanse kunstenaar Jamuri mensen de mogelijkheid om te dromen. In de kosmische landschappen word je als toeschouwer letterlijk meegezogen in een wereld waar zwaartekracht niet langer bestaat.

Klik hier om meer te bekijken
__________________________________________________________________

IconsWorks_treealfabet

bomen-alfabet – the language of the trees
“Mijn wezen vindt zijn oorsprong in mijn vorm en mijn vorm in mijn wezen”

 

Het gegeven dat bomen levende wezens zijn met unieke eigenschappen en specifieke vibraties is een terugkerend element in mijn werken. In het boek ‘The Secret Life of Trees’ treedt Jeffrey Goelitz in gesprek met bomen. Hij geeft bomen een stem. Dat heeft mij geïnspireerd om een bomenalfabet te scheppen waarmee ik de bomen op mijn manier een stem wil geven. Enerzijds letterlijk, want woorden zijn bij uitstek een instrument voor communicatie. Anderzijds figuurlijk: de vorm van iedere letter draagt een trilling in zich mee hetgeen precies het instrument is waarmee bomen communiceren, namelijk vibratie.

‘The language of Trees’ is een project in wording. De boodschappen van bomen hoop ik op zoveel mogelijk plekken visueel te tonen. Tegelijkertijd werk ik aan een serie boomtekeningen waarin het concept van trilling en vibratie als afgeleide van de vorm wordt onderzocht.

Klik hier om meer te bekijken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>